lørdag den 20. december 2008

Den Gode Krig

Så er det ganske (medie-)land igen overdynget af medfølelse, chok og harme:
Tre danske soldater er blevet dræbt i Afghanistan.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler:


Det lyder jo næsten smukt, og er i fuld overensstemmelse med den udbredte opfattelse, at mens krigen i Irak er en stor, strategisk fejltagelse, er vores 'indsats'(1) i Afghanistan en ædelmodig, uselvisk affære; Den GODE krig.

Realiteten er, at tusindvis af uskyldige mennesker bliver slået ihjel.
Antallet af civile der er blevet dræbt af 'koalitionen'(2) siden 2006, er anslået til 3.273(igen et tal der er højere end antallet af dræbte 11. september 2001, som var påskuddet til denne krig).
Dette tal er også højere, end det anslåede dødstal for det tre måneder lange, altødelæggende luftbombardement der tvang Taliban-regimet fra magten.
I løbet af det sidste års tid, er antallet af drab på civile begået af NATO-styrkerne tredoblet, på trods af man har ændret på hvordan og hvornår man vælger at føre krig. (Link)

Pårørende til myrdede afghanere føler sandsynligvis nogenlunde den samme sorg som pårørende til myrdede danskere, englændere, canadiere, amerikanere osv. Indtil videre er 1032 NATO-soldater blevet dræbt i krigen)

De udenlandske soldaters tilstedeværelse i Afghanistan er en del af problemet, IKKE en del af løsningen. Udover de ufattelige menneskelige tragedier, stiger opiumproduktionen med enorm hastighed, hele regionen (læs Paktistan) destabiliseres og omfanget af tortur m.m. stiger og stiger.
Ikke mindst UNDGÅR man elegant at løse en lang række problemer mht. menneskerettigheder, fattigdom og sociale problemer, ved at kaste enorme ressourcer efter krigsmaskinen.

Men var det så ikke godt at vi smidt de onde, kvindeundertrykkende talebanere fra magten?
Jeg overlader her ordet til nogen der ved hvad de taler om, den afghanske kvindesammenslutning RAWA, som både kæmper mod kvindeundtrykkelse, taliban(og de krigsherrer der er trådt i deres sted) OG den amerikanskledede krig.

"For syv år siden, havde den amerikanske regering og dens allierede held til, at retfærdiggøre deres militære invasion af Afghanistan, og bedrage befolkningerne i USA og resten af verden med slogans om at "befri afghanske kvinder", "demokrati" og "krig mod terror". Vores folk, som var blevet plaget og undetrykt af Talibans dominans, var håbefulde, men snart blev vores drømme om etablering af sikkerhed, demokrati og frihed knust på den mest smertelige måde. Ved at indsætte Karzais marionetregering, genbrugte USA dets påfund, og forsatte dets samarbejde med islamistiske, kriminelle krigsherrer. Lige fra starten, svigtede Hr. Karzai folks krav og tillid, og valgte at gå på kompromis med forbryderne fra den "nordlige alliance", og anbragte de mest beskidte personer på nøglepositioner i regeringen. I modsætning til de skamløse påstande fra vores ministre og andre forrædderiske og korrupte embedsmænd, er vores folk dårligere stillet; landet er blevet lavet om til en mafia-stat, og selvmordsangreb, voldtægt og bortførelser af kvinder og børn, er helt uden fortilfælde i Afghanistans historie."(Læs resten her)



(1:) Indsats! George Orwell ville være stolt. Hvad ville vestlige medier sige til, at man omtalte Sovjets invasion af Afghanistan som en 'indsats'. Eller den tyske besættelse af Danmark?
(2): Koalition! Samme bemærkning som herover.

1 kommentar:

  1. Thomas Bolding har skrevet et meget relevant indlæg på sin blog som jeg dels er rygende uenig i, og dels mener fortjener at blive læst og overvejet i en så bred kreds som muligt.

    Det logiske snit: Forkæmpere for total-diktatur

    Jeg har skrevet en mellemlang kommentar til hans indlæg (i kommentarsektionen), som jeg håber folk vil følge op på.

    SvarSlet